Informatie voor verwijzers

Handchirurgen behandelen niet alleen de hand en zeker niet alleen met chirurgie.
Een verwijzing naar de afdeling Handchirurgie wil niet zeggen dat uw patiënt dus geopereerd zal worden. Veel aandoeningen kunnen prima conservatief of met eenvoudige middelen goed behandeld worden. In onze protocollen kunt u nalezen dat bijvoorbeeld bij duimbasisartrose en de ziekte van Quervain bij voorkeur eerst conservatief behandeld wordt voordat samen met de patiënt bekeken wordt of een operatie zinvol is. We houden u op de hoogte van het beloop.

Overleg over een patiënt
De afdeling Handchirurgie staat onder leiding van twee specialisten, Mick Kreulen en Jan van Loon. Samen met een groot team van plastisch chirurgen en handtherapeuten staan ze elke dag voor u en uw patiënt klaar.
Wilt u met spoed een patiënt verwijzen of overleggen over een behandeling of aandoening?
Tijdens ‘kantooruren’ kunt u ons direkt bereiken via 0251-265508. Dit telefoonnummer is alleen voor verwijzers voor overleg of spoedverwijzingen. Voor een afspraak of vragen over een reeds gemaakte afspraak kunt u bellen met telefoonnummer 0251-265999. In de avond- en nachturen zijn wij bereikbaar via de portier van het ziekenhuis.

0251-265508 Overleg tijdens kantooruren / alleen voor verwijzers
0251-265555 Voor het maken van een afspraak

Spreekuren van de afdeling Handchirurgie
De afdeling Handchirurgie werkt op dagelijkse basis samen met de gipsmeesters, revalidatie-artsen, radiologen, traumachirurgen, neurologen en reumatologen van het Rode Kruis Ziekenhuis. Elke dag is er een handenspreekuur. Drie keer per week is er een multidisciplinair spreekuur op de afdeling met de handtherapeuten erbij.

Behandelingen op de afdeling handchirurgie
Op de afdeling Handchirurgie werken handchirurgen en handtherapeuten naast elkaar. De afdeling heeft een eigen spalkenruimte en een eigen operatiekamer. Op de afdeling handchirurgie is alle nodige expertise binnen handbereik. Uw patiënt hoeft niet meer doorverwezen te worden.
Alle consulten en behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar.